Bands 2011

15. 11. 07
posted by: Super User
Hits: 2042

Highway to Rosie is een AC/DC tributeband die medio 2006 is ontstaan. De band speelt voornamelijk de nummers uit de eerste jaren van AC/DC, de wilde, rauwe, met whisky doordrenkte rock-'n-roll uit het Bon Scott tijdperk. In de jaren dat de band nu bestaat heeft ze inmiddels een goede reputatie opgebouwd op festivals, biker-meetings en in kroegen door het gehele land, en zelfs daarbuiten.Met veel passie en speelplezier worden de traditionele Bon Scott nummers als Highway To Hell en Whole Lotta Rosie afgewisseld met nummers die AC/DC eigenlijk nooit live speelde, zoals Kicked In The Teeth en Night Prowler. Ook nummers als Back In Black en Thunderstruck worden natuurlijk niet vergeten. Dit zorgt al snel voor een hete, dampende sfeer waarin het gegarandeerd onmogelijk is om stil te zitten!Dus heb je zin in een avondje ouderwetse rock-'n-roll? Kom kijken, luisteren en headbangen bij Highway To Rosie, de tribute to AC/DC!!

Bandleden: Jan Grau (zanger), Sjauke Hoogland, (solo gitaar), Bernold Dekens (Gitaar)

Bandleden: Tjeerd Vrieswijk (drums), Gerben v/d Laan (Bas gitaar)

 

 

Met Hammer of Justice ga je terug naar de begindagen van Metallica, toen de band de wereld overrompelde met de snelheid en intensiteit van hun muziek. Hammer of Justice speelt de nummers van de eerste vier albums vol overgave maar ook met oog voor detail en de juiste sound, live krijg je gegarandeerd (een) Whiplash! Hammer of Justice komt rechtstreeks voort uit de death metal band Cerebral Tumor en bestaat uit (ex)-leden van Massive Assault en Hogtied. Na een zeer geslaagde uitvoering van het gehele Master of Puppets album op een tribute-avond werd er besloten om verder te gaan als Metallica tribute en was Hammer of Justice een feit.

Bandleden: Moes (Bas Gitaar & Zanger), Gideon (Drums), Riens (Lead Gitaar), Sander (Rythium Gitaar)

 

 

U2acrobat bestaat uit vier enthousiaste U2-fans. Via de befaamde website Marktplaats.nl kwamen de bandleden in 2005 met elkaar in contact. Eén gezamenlijke oefensessie was genoeg om te besluiten verder te gaan als U2 tribute met Ochten als uitvalsbasis. Zanger Peter (Ede), gitarist Thijs (Geldermalsen), bassist Geurt-Jan (Veenendaal) en drummer Niek (Zutphen) hebben in het verleden muzikale ervaring opgedaan in bands als Steel String, Out of the Blue, The Fuzz, Frankly Headache, Ragindebak en Digit. Een liveshow van U2acrobat is een mix van herkenning en verrassing. U2acrobat speelt uiteraard bekende nummers als ”Sunday Bloody Sunday”, “With or Without You” en "One" maar schuwt ook het minder bekende werk niet. Tijdens een optreden van U2acrobat komen alle muzikale fases van U2 voorbij, zowel de vroege Boy/October/War-periode als het volwassen Achtung Baby-tijdperk. Ook speelt U2acrobat werk van het meest recente U2-album No Line On The Horizon. Wie U2 een warm hart toedraagt, moet U2acrobat beslist eens gaan bekijken!

Bandleden: Peter (zanger), Thijs (Gitarist), Geurt Jan (Bassist), Niek (Drummer)